Politika privatnosti

 

Zaštita i prikupljanje osobnih podataka

R dizajn, obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu; kao voditelj obrade podataka brenda Lana’s Duckass, obvezuje se zaštititi osobne podatke svojih kupaca, na način da prikuplja samo nužne podatke o kupcima/korisnicima naše web stranice koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za slanje novosti i obavještavanje o novim uslugama i proizvodima.

Svi djelatnici R dizajna i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Kontakt osoba kojoj se možete obratiti u vezi zaštite osobnih podataka u tvrtki R dizajn je Ratko Hudina. Upite i zahtjeve možete poslati na e-mail adresu: r.dizajn@hotmail.com ili duckass@duckass.net ili pisanim putem na adresu: R dizajn, Kumičićeva 2, 10000 Zagreb.

Podatci koje prikupljamo prilikom vaše narudžbe na duckass.net su sljedeći: ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa. Ovi podatci potrebni su nam kako bismo vam mogli isporučiti naručene proizvode ili vas kontaktirati ( e-mail, broj telefona ) u vezi vaše narudžbe i dostave. Ove podatke prosljeđujemo Hrvatskoj Pošti i Tisku u svrhu slanja pošiljaka. Podatci o narudžbama čuvaju se u sustavu WooCommerce na našem web poslužitelju. Izjavu o privatnosti Hrvatske pošte i Tiska možete pročitati na njihovim web stranicama:  posta.hr tisak.hr

Unošenjem vaših podataka u obrazac za narudžbu proizvoda dajete svoj pristanak za korištenje navedenih podataka u svrhu slanja naručenih proizvoda na vašu adresu putem gore navedenih dostavnih službi. Vaše osobne podatke prikupljamo i na druge načine, neovisno od web narudžbe:

•          kada pregledavate naš online sadržaj putem kolačića ( informacije o kolačićima možete pročitati na linku kolačići )

•          putem društvenih medija – javno dostupne podatke ili podatke koje nam šaljete putem Facebook i Instagram poruka – ove podatke ne pohranjujemo, već ih samo koristimo kako bismo vam odgovorili na upit

•          Izuzev navedenog, osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih vi sami stavite na raspolaganje npr. slanjem elektroničke pošte kada nas kontaktirate za neki upit. Kao i kod svih web-stranica, kada se pristupa našim web-stranicama naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web- stranice ( ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi ), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka prenesenih tijekom posjeta.

Kada koristite našu web stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv Vašeg davatelja internetskih usluga, Internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te Vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo.

Vaša prava

U svakom trenutku možete ostvariti pravo na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se na vas odnose, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo na kopiju istih. Vaše osobno pravo jest da bilo kada, bez obrazloženja i posljedica, zahtijevate da tvrtka R dizajn dopuni, ispravi, ograniči upotrebu ili prestane upotrebljavati i izbriše Vaše osobne podatke ranije dane temeljem privole. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se odvijala do tog trenutka. Za izmjenu podataka ili brisanje vaših podataka iz naših evidencija te za druge specifične situacije, samo nam pošaljite email s tekstom konkretnog zahtjeva na r.dizajn@hotmail.com ili na adresu R dizajn, Kumičićeva 2, 10000 Zagreb. Ako smatrate da se vaši osobni podaci prikupljaju ili koriste na način suprotan važećim propisima, imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb.

Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na ova pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo.

Ova pravila stupaju na snagu 23. 5. 2018. godine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi prikupljanja osobnih podataka slobodno nam se obratite!